Atelier

verbouwing van een grange tot verblijfsatelier

Projectdata

Opdrachtgever: 
Particulier
Plaats: 
Thynes
Ontwerp: 
2011
Realisatie: 
2014
Status: 
in uitvoering
PDF icon Download PDF (410.17 KB)

Een bestaande schuur werd gescheiden van de aanpalende woning en als aparte eigendom verkocht.
Het project introduceert een lichte sterk geïsoleerde constructie die als een doos in het bestaande volume wordt geschoven. De ruimte tussen de nieuwe constructie en het bestaande volume wordt niet geïsoleerd, en wordt als een ruimte met tussenklimaat beschouwd. De authentieke stenen muren blijven hierdoor tastbaar aanwezig.
Het massieve stenen volume wordt maximaal gerespecteerd. Bestaande gevelopeningen worden licht aangepast om plaats te maken voor een voordeur en een toegang tot het terras. Twee nieuwe openingen zorgen voor fantastische perspectieven op het landschap, en brengen licht in de nieuwe atelierwoning.