Medewerkers

Guido Geenen, prof. ir. ar. , zaakvoerder venn.

Yuri Gerrits, ir. architect, vennoot

Roeland Joosten, ir. ar. , zaakvoerder venn.

Brecht Verstraete, ir. architect, vennoot

Sylwia Bogdan, architect

Pieter-Jan Peeters, ir. architect

Jaron Vanooteghem, ir. architect stagiair

Daan Derden, ir. architect

Lotte De Bruyn, architect

Sigrid Vangeneugden, medewerker

Cedric Brouwers, ir. architect stagiair

 

Historiek

 

-in 1993 richten Jan De Rop, Guido Geenen en Bruno De Meulder in de Wittebolstraat in Wijgmaal de ‘interprofessionele architectenvennootschap WIT bvba’ op.

-succesvolle deelname aan architectuurwedstrijden leidt tot de realisatie van sociale huisvestingsprojecten Damberdshof in Roeselare en La Vignette in Leuven, die bekroond worden met diverse prijzen

-in 1998 wordt de opdracht voor het provinciehuis Vlaams Brabant toegewezen aan de Portugese architect Gonçalo Byrne en WIT. Internationale samenwerkingen leiden ook later tot verschillende projecten waaronder het masterplan voor de kaaien van Antwerpen (i.s.m. Proap, PT), het masterplan voor de revalidatiecampus Pellenberg (i.s.m. Gonçalo Byrne, PT), en niet gerealiseerde wedstrijdontwerpen voor Kazerne Dossin in Mechelen en provinciehuis Antwerpen (i.s.m. Aires Matteus, PT).

-na omzwervingen via Outgaarden en Antwerpen, vestigt WIT zich in 2008 definitief in Leuven. Het nieuwbouw kantoor in de Mechelsestraat wordt genomineerd voor de Mies Van Der Rohe Award. 

-op 30 juni 2014 zetten Jan De Rop en Guido Geenen samen met Brecht Verstraete, Yuri Gerrits en Roeland Joosten de vennootschap ‘WIT architecten bvba’ verder. Bruno De Meulder richtte zich reeds eerder voltijds op zijn academische loopbaan bij OSA (KUL) waarmee WIT geregeld samenwerkt voor masterplanstudies in binnen- en buitenland (o.a. masterplan Can Tho in Vietnam, masterplan Nieuw Zuid in Antwerpen,...)

-Guido, Yuri en Brecht zijn deeltijds verbonden aan het departement ASRO van de KUL, waardoor een kruisbestuiving ontstaat tussen academisch ontwerpend onderzoek en architectuurpraktijk.